Het grootste huiskamercafé ter wereld, bij jou op de stoep!

Zoek bankjes in de buurt

 

BankjesCollectief opent het grootste huiskamercafé ter wereld, overal op de stoep. Door een bankje voor je deur te openen, leer je de buren kennen en raak je in gesprek met buurtgenoten die je nog niet kent. 

‘Open’ een bankje voor je huis, in je straat of in het park en nodig je buurtgenoten uit. Of ga gezellig langs bij bankjes in de buurt. Bewoners met een bankje kiezen wat ze serveren: een kopje koffie, verse appeltaart, een jeux de boules competitie of gezellige buurtborrel. De bezoekers nemen wat lekkers mee of geven een donatie. Sinds 2014 zijn al bijna 1000 bankjes geopend. In 2016 openden we samen het openluchtcafé op 5 juni, 18 september en op verschillende Buurt BankjesDagen. Open je ook je bankje of organiseer je een Buurt BankjesDag? Het belooft een hele gezellige stoep te worden!

Meer info over BankjesCollectief vind je hier.

 

1. Open je bankje

Klik op open je bankje, bedenk een leuke naam en bepaal de locatie. Iedereen kan een bankje ‘openen’ in de gedeelde huiskamer op de stoep.

2. Wat ga je serveren?

Lekkere koffie met zelfgebakken koekjes? Kleding ruilen, wildplukken of knikkeren? Serveer wat je maar wilt! Ga voor inspiratie naar het overzicht en bepaal je eigen openingstijden en aanbod.

3. Nodig je buren uit

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Nodig je buren, vrienden en familie uit om gezellig langs te komen. Laat na de BankjesDag het bankje staan, dan je kom je je buurtgenoten vanzelf tegen.

4. Ga BankHoppen!

Stippel een route uit en ga BankHangen bij je buurtgenoten. Zo leer je nóg meer buren kennen. Combineren met een eigen open bankje? Beperk dan je openingstijden en ga na afloop samen met je gasten op pad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief