Het grootste openluchtcafé ter wereld, overal op de stoep!

Zoek bankjes in de buurt

 

Samen openen het grootste openluchtcafé ter wereld, overal op de stoep. Hier kom je alle buren tegen: van studenten, jonge gezinnen, gezellige oma’s tot roddeltantes en buurtjochies. Sluit je aan bij het grootste openluchtcafé in het weekend van 1 en 2 juli 2017 of kies een eigen datum.

Het openluchtcafé bestaat uit geopende bankjes op de stoep voor het huis, in het park of op een plein. Open je bankje via de website en nodig de buurtgenoten, vrienden en familie uit. Als BankjesHosts bepaal je zelf de openingstijden en wat je serveert of organiseert: een kop koffie, lekkere taart, een knikkercompetitie of salsales op de stoep. Alles is mogelijk! Bezoekers nemen wat lekkers mee of geven een donatie.

Sinds 2014 zijn al meer dan 1000 bankjes geopend in 17 landen. Samen vormen we een internationale beweging die zorgt voor meer verbinding, gezelligheid en spontaniteit in de publieke ruimte. Open je bankje en doe mee!

1. Open je bankje

Klik op open je bankje, bedenk een leuke naam en bepaal de locatie. Iedereen kan een bankje ‘openen’ in de gedeelde huiskamer op de stoep.

2. Wat ga je serveren?

Lekkere koffie met zelfgebakken koekjes? Kleding ruilen, wildplukken of knikkeren? Serveer wat je maar wilt! Ga voor inspiratie naar het overzicht en bepaal je eigen openingstijden en aanbod.

3. Nodig je buren uit

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Nodig je buren, vrienden en familie uit om gezellig langs te komen. Laat na de BankjesDag het bankje staan, dan je kom je je buurtgenoten vanzelf tegen.

4. Ga BankHoppen!

Stippel een route uit en ga BankHangen bij je buurtgenoten. Zo leer je nóg meer buren kennen. Combineren met een eigen open bankje? Beperk dan je openingstijden en ga na afloop samen met je gasten op pad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief