Het grootste openluchtcafé ter wereld, overal op de stoep!

Zoek bankjes in de buurt

Wat is het openluchtcafé van BankjesCollectief?

Samen toveren we de publieke ruimte om tot ontmoetingsplek voor iedereen. Het openluchtcafé bestaat uit geopende bankjes op de stoep voor het huis, in het park of op een plein. Hier serveer je wat lekkers of organiseer je knikkerwedstrijd, dansles of… wat je maar wil! Bij de geopende bankjes kom je alle buren tegen: van studenten, jonge gezinnen, gezellige oma’s tot roddeltantes en buurtjochies. Sluit je aan bij het grootste openluchtcafé in het weekend van 1 en 2 juli 2017 of kies een eigen datum 

Sinds 2014 zijn al meer dan 1.000 bankjes geopend in 17 landen. Samen vormen we een internationale beweging die zorgt voor steden en buurten met een vriendelijk, inclusief en positief karakter. Meld een bankje aan en doe mee! Lees meer >

1. Open je bankje

Klik op open je bankje, bedenk een leuke naam en bepaal de locatie. Iedereen kan een bankje ‘openen’ in de gedeelde huiskamer op de stoep.

2. Wat ga je serveren?

Lekkere koffie met zelfgebakken koekjes? Kleding ruilen, wildplukken of knikkeren? Serveer wat je maar wilt! Ga voor inspiratie naar het overzicht en bepaal je eigen openingstijden en aanbod.

3. Nodig je buren uit

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Nodig je buren, vrienden en familie uit om gezellig langs te komen. Laat na de BankjesDag het bankje staan, dan je kom je je buurtgenoten vanzelf tegen.

4. Ga BankHoppen!

Stippel een route uit en ga BankHangen bij je buurtgenoten. Zo leer je nóg meer buren kennen. Combineren met een eigen open bankje? Beperk dan je openingstijden en ga na afloop samen met je gasten op pad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief