Het grootste huiskamercafé ter wereld, bij jou op de stoep!

Zoek bankjes in de buurt

 

BankjesCollectief vormt het grootste huiskamercafé ter wereld. BankjesCollectief richt zich op meer ontmoeting op bankjes en gebruik van de stoep. Door een bankje voor je deur te openen of samen op een kleed op de stoep in gesprek te raken ontstaat er ontmoeting tussen buren. Dit is wat BankjesCollectief wil stimuleren. 

‘Open’ een bankje voor je huis, in je straat of in het park en nodig je buurtgenoten uit. Of ga gezellig langs bij bankjes in de buurt. Bewoners met een bankje kiezen wat ze serveren: een kopje koffie, verse appeltaart, een jeux de boules competitie of gezellige buurtborrel. De bezoekers bepalen achteraf wat ze het waard vinden. Op zondag 5 juni opende BankjesCollectief het seizoen groots met heel veel leuke, mooie en inspirerende bankjes. Op zondag 18 september sluiten we samen een zomer vol ontmoetingen op de stoep weer af.  Ook buiten deze twee grootse dagen is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om een bankje te openen. Dat belooft een prachtig BankjesSeizoen te worden!

Meer info over BankjesCollectief vind je hier.

 

1. Open je bankje

Klik op open je bankje, bedenk een leuke naam en bepaal de locatie. Iedereen kan een bankje ‘openen’ in de gedeelde huiskamer op de stoep.

2. Wat ga je serveren?

Lekkere koffie met zelfgebakken koekjes? Kleding ruilen, wildplukken of knikkeren? Serveer wat je maar wilt! Ga voor inspiratie naar het overzicht en bepaal je eigen openingstijden en aanbod.

3. Nodig je buren uit

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Nodig je buren, vrienden en familie uit om gezellig langs te komen. Laat na de BankjesDag het bankje staan, dan je kom je je buurtgenoten vanzelf tegen.

4. Ga BankHoppen!

Stippel een route uit en ga BankHangen bij je buurtgenoten. Zo leer je nóg meer buren kennen. Combineren met een eigen open bankje? Beperk dan je openingstijden en ga na afloop samen met je gasten op pad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief