Partners

BankjesCollectief werkt graag samen met sympathieke merken, fondsen en organisaties. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Cathelijn de Reede via cat[at]bankjescollectief.nl of 0643206345.

In 2014 en 2015 werkten we succesvol samen met Stichting Doen, Fonds voor Oost, Rabobank, Gemeente Amsterdam en verschillende woningbouwcorporaties.

Stichting DOEN

We zijn fan van Stichting Doen, want zij ondersteunen ondernemende mensen met duurzame, culturele en sociale initiatieven. DOEN biedt deze mensen financiële ondersteuning om hun initiatief waar te maken en brengt ze met elkaar in contact.

VSBfonds

VSBfonds ondersteunt vele initiatieven en projecten die bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving en sinds 2016 ook BankjesCollectief! Samen met VSBfonds maken we het bovendien makkelijker om je eigen geopende bankje of een eigen Buurt BankjesDag tot een groot succes te maken. Vraag cat [at] bankjescollectief.nl naar het BankjesCollectief Stoepvertier om het evenement écht bijzonder te maken  en start een (mini-)crowdfundingcampagne via Voor Je Buurt. Dan maak je kans op een donatie van het VSBfonds!

Heb je met een eigen vereniging of stichting een idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving of helpt tegen eenzaamheid? Dan is VSBfonds er misschien wel voor jou! Op deze site leest je wat VSBfonds voor jou kan betekenen.

InShared

InShared is een online verzekeraar die er, samen met haar klanten, alles aan doet om schade te voorkomen. En omdat uit onderzoek blijkt dat buurten veiliger worden als de bewoners elkaar kennen, helpen en een oogje in het zeil houden, is InShared groot fan van BankjesCollectief!

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s zet zich net als BankjesCollectief graag in voor een wereld waarin plek is voor meer peace & love. Net als ijs, zijn er mensen in alle smaken zijn, toch? En die zijn allemaal welkom bij de bankjes op onze gedeelde stoep. 

Ymere, De Alliantie, Eigen Haard, Stadgenoot en Gemeente Amsterdam

Samen met de gemeente en vier corporaties organiseerden we vier BankjesDagen in de Amsterdamse stadsdelen Noord, Nieuw-West, Zuidoost en Oost. Met Stoepvertier, winbankjes en heel veel gezellige buurtgenoten werd het een prachtig BankjesSeizoen. 

Nextdoor

Nextdoor is een gratis en besloten buurtapp voor een betere buurt. Je legt gemakkelijk en snel contact met de buren om je heen: zowel online als wanneer je elkaar tegenkomt op straat. Duizenden buurten gebruiken Nextdoor al in Nederland voor een prettigere, veiligere woonomgeving.

VoorJeBuurt

Voor Je Buurt is een crowdfunding en -sourcingplatform voor je buurt, dorp en stad.
Ga je samen met de buren een buurtevenement rondom je bankje organiseren en heb je daar budget voor nodig? Bijvoorbeeld wanneer je stoepvertier in onze webshop boekt? Maak dan gebruik van Voor Je Buurt en start een (mini-)crowdfundingcampagne, met kans op een donatie van VSBfonds. 

Fonds Wiggers van Kerchem

Johanna Catharina Isabella Wiggers van Kerchem (1884-1973) was, naast iemands buurvrouw, ook een alleenstaande dame die het grootste gedeelte van haar leven in het buitenland doorbracht. Na haar dood liet ze de Fundatie haar vermogen na.

Ecodrukkers

Met Ecodrukkers kiezen we voor kwaliteitsdrukwerk met een duurzaam productieproces. Zonder oplosmiddelen of chemicaliën in de prepress, klimaat-neutrale drukwijze met bio-inkten op FSC papiersoorten met 100% groene stroom.

Mapdon

Dankzij Mapdon hebben we deze website en online kaart. Mapdon is een team van architecten, sociologen en technische specialisten uit Helsinki. Zij helpen hun klanten bij het verbeteren van steden en stedelijke contexten met passend service design.

Maatschappelijke organisaties

BankjesCollectief werkt samen met diverse maatschappelijke organisaties om er samen voor te zorgen dat er veel ontmoetingen ontstaat tussen verschillende mensen. Samen delen we we stoep.

 

 

Copyright © 2016 BankjesCollectief. Alle rechten voorbehouden.                                        Disclaimer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief