Het grootste openluchtcafé ter wereld, overal op de stoep!

Zoek bankjes in de buurt

Wat is het openluchtcafé van BankjesCollectief?

Samen toveren we de publieke ruimte om tot ontmoetingsplek voor iedereen. Het openluchtcafé bestaat uit geopende bankjes op de stoep voor het huis, in het park of op een plein. Hier serveer je wat lekkers of organiseer je knikkerwedstrijd, dansles of… wat je maar wil! Bij de geopende bankjes kom je alle buren tegen: van studenten, jonge gezinnen, gezellige oma’s tot roddeltantes en buurtjochies. Samen vormen we een internationale beweging die zorgt voor steden en buurten met een vriendelijk, inclusief en positief karakter. Door permanent een bankje op de stoep te zetten, voeg je een waardevolle ontmoetingsplek toe. 

Volg BankjesCollectief op sociale media om up to date te blijven wanneer het volgende openluchtcafé is (nu tijdelijk niet wegens corona). Maar we maken mooi plannen voor een comeback binnenkort, overal op de stoep.

Sinds 2014 zijn al meer dan 1.500 bankjes geopend in 20+ landen. Bekijk de kalender of  lees meer >

1. Meld je bankje aan

Klik op bankje aanmelden, bedenk een leuke naam en bepaal de locatie. Iedereen kan een bankje ‘openen’ op de stoep, op een buurtplein of in een park. Natuurlijk kun je ook stoelen of een picknickkleed gebruiken.

2. Wat ga je serveren?

Lekkere koffie met zelfgebakken koekjes? Kleding ruilen, dansles of knikkeren? Serveer en organiseer wat je maar wilt! Ga voor inspiratie naar het overzicht en bepaal je eigen openingstijden en aanbod.

3. Nodig je buren uit

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Nodig je buren, vrienden en familie uit om gezellig langs te komen en gebruik onze handige tools. Laat na het openluchtcafé het bankje staan, dan je kom je je buren vanzelf tegen.

4. Ga bankhoppen!

Stippel een route uit en ga bankhangen bij je buurtgenoten. Zo leer je nóg meer buren kennen. Combineren met een eigen open bankje? Beperk dan je openingstijden en ga na afloop samen met je gasten op pad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief